Sounds of Oradea Festival 2024 – Programul
Evenimente

Sounds of Oradea Festival 2024 – Programul

Cea de-a treia ediție a festivalului internațional Sounds of Oradea va avea loc în perioada 14-16 iunie și va încânta publicul cu trei spectacole de excepție, în spații culturale consacrate din oraș, Piața Unirii și Filarmonica de Stat.

Suntem onorați să anunțăm că anul acesta, festivalul va fi deschis de una dintre cele mai importante și celebre soprane din lume, Angela Gheorghiu, care va urca pe scena din Piața Unirii alături de David Gimenez Carreras (dirijor), Teodor Ilincăi (tenor) și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile publicului. Concertul extraordinar are loc în data de 14 iunie de la ora 20:30 și va include unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.

Vom petrece a doua seară din festival alături de The Prague Cello Quartet – un ansamblu remarcabil format din patru muzicieni talentați, absolvenți ai unor academii muzicale prestigioase. De la debutul lor pe scena muzicală în 2006, The Prague Cello Quartet au creat peste o sută de aranjamente muzicale captivante și au urcat pe scene renumite în diverse colțuri ale lumii, inclusiv în Japonia, China, Coreea de Sud, Columbia și, desigur, în întreaga Europă. Spectacolul The Prague Cello Quartet are loc în 15 iunie de la ora 20:30 la Filarmonica de Stat și va include interpretări unice ale unor piese clasice, dar și coloane sonore, jazz, rock și pop.

Opera Națională din Sofia va închide cea de-a treia ediție Sounds of Oradea Festival, cu un spectacol de balet plin de grație și emoție, susținut de balerini apreciați în toate colțurile lumii. Spectacolul are loc în 16 iunie de la ora 20:30, în Piața Unirii.

Biletele pentru spectacole vor fi puse în vânzare curând, online, pe platforma bilete.ro și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea. Și la această ediție publicul va avea posibilitatea de a achiziționa un abonament de festival.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este un eveniment conceput și organizat de către Visit Oradea (Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune) și Primăria Municipiului Oradea. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul și dirijorul celebrului tenor José Carreras.

Programul festivalului

Vineri, 14 iunie 2024, ora 20.30

Piața Unirii, Oradea

Angela Gheorghiu în concert extraordinar – dirijor David Gimenez Carreras, tenor Teodor Ilincăi, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

O seară de gală cu unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.

Sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 20.30

Filarmonica de Stat Oradea, sala Enescu-Bartok

The Prague Cello Quartet – Interpretări unice ale unor piese clasice, coloane sonore, jazz, rock și pop.

Duminică, 16 iunie 2024, ora 20.30

Piața Unirii, Oradea

Spectacol de balet – Opera Națională din Sofia, Bulgaria

O seară magică de grație și emoție alături de unul din cele mai renumite ansambluri de balet din lume.

Ne găsiți și pe Google News