Soferita de 25 de ani, din Bihor, surprinsa de radar circuland cu 169 km/h, pe DN1, langa Sabolciu
Stiri Bihor

Soferita de 25 de ani, din Bihor, surprinsa de radar circuland cu 169 km/h, pe DN1, langa Sabolciu

Miercuri, 20 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 115.380 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări.

227 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 24 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, nouă pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 20 martie a.c., la ora 08.05, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Săbolciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic o femeie de 25 de ani, din comuna Vadu Crișului, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 169 km/h, înregistrată radar.

Conducătoarea auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...