Sofer surpins de radar, circuland cu 155 km/h pe strada Ovidiu Densuşianu din municipiul Oradea
Stiri Oradea

Sofer surpins de radar, circuland cu 155 km/h pe strada Ovidiu Densuşianu din municipiul Oradea

În perioada 24 – 25 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 41.828 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 tamponări. 

33 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 26 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați 22 de bicicliști, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, nouă conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

interlink.ro

Astfel, miercuri, 25 august a.c., la ora 19.43, pe D.N. 19/E, în localitatea bihoreană Fegernicul Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din localitatea Cenaloș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Tot miercuri, 25 august a.c., la ora 22.40, pe strada Ovidiu Densuşianu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 155 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.  

Ne găsești și pe Google News