Sofer surprins de radar circuland cu 140 km/h in localitatea Urvind (Bihor)
Stiri Bihor

Sofer surprins de radar circuland cu 140 km/h in localitatea Urvind (Bihor)

Peste 400 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune – au fost sancționați 307 de conducători auto care au depășit  limitele legale de viteză.

În perioada 23 – 25 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 167.735 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 19 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare, au fost constatate opt infracţiuni şi 17 tamponări.

307 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 26 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 19 pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, opt pentru pentru utilizarea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip “mâini libere”, iar 27 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

De asemenea, vineri, 23 februarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 17.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Satu Mare, pe tronsonul D.N.19 care traversează cele două județe, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză și depășiri neregulamentare.

În cadrul acțiunii desfășurată pe D.N. 19 au fost folosite 5 aparate radar tip pistol și două de tip clasic, amplasate în sistem ”cascadă”, fiind aplicate 169 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 49.010 de lei, din care 157 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute trei permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Astfel, vineri, 23 februarie a.c., pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Săcueni a fost depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea, care, în timp ce conducea o autoutilitară cu viteza de 71 km/h, a efectuat manevra depășirii pe trecerea de pietoni. 

Vitezomani inconstienti   

Tot vineri, 23 februarie a.c., la ora 10.35, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Satu Nou, a fost depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din municipiul Satu Mare, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, sâmbătă, 24 februarie a.c., la ora 19.37, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Urvind, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Borod,  județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 140 km/h, înregistrată radar.

Foto: arhiva