Sofer surprins cu 132 km/h in localitatea Carpinet, iar unul in Oradea cu 105 km/h
Stiri Oradea

Sofer surprins cu 132 km/h in localitatea Carpinet, iar unul in Oradea cu 105 km/h

Luni, 20 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la început de săptămână, au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 36.365 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate patru infracțiuni și șase tamponări. 

62 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 12 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați trei bicicliști, iar 12 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Luni, 20 mai a.c., la ora 16.37, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Cărpinet, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 24 ani, din comuna Iancu Jianu, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 132 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

De asemenea, luni, 20 mai a.c., la ora 18.40, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 105 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorilor auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.