Societatea Parcuri Industriale Bihor s-a transformat, în această săptămână, în societate pe acțiuni.
Stiri Bihor

Societatea Parcuri Industriale Bihor s-a transformat, în această săptămână, în societate pe acțiuni.

noriel.ro
Societatea Parcuri Industriale Bihor s-a transformat în această săptămână în societate pe acțiuni. Această decizie a fost luată pentru a respecta prevederile ordonanței 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, anunta Consiliul Judetean Bihor

Referitor la acționariat, societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. are un nou acționar, și anume. orașul Săcueni. Procentele deținute de fiecare acționar în parte sunt următoarele:

  • Consiliul Județean Bihor: 61,93%
  • Comuna Tileagd: 29,23%
  • Orașul Săcueni: 8,83%.

Astfel, pe lângă cei trei membrii ai A.G.A. de până acum (Carmen Otilia Gaciu și Florian Oros, reprezentând Județul Bihor, respectiv, Daniel Labai, reprezentând Comuna Tileagd), la următoarele ședințe ale Adunării Generale a Acționarilor va participa și reprezentantul Orașului Săcueni, Hegyessy Zsolt.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că ”adoptarea acestei forme juridice, specifică firmelor de interes public specializate pe administrarea parcurilor industriale, va facilita crearea condițiilor de infrastructură optimă pentru atragerea companiilor interesate de a investi în Bihor”.

decathlon.ro