Situatie alarmanta in Bihor. Trei cazuri noi de gripa confirmate intr-o singura zi
Sanatate

Situatie alarmanta in Bihor. Trei cazuri noi de gripa confirmate intr-o singura zi

În cursul zilei de azi, 30.01.2019, DSP Bihor a primit confirmarea gripei la alte trei cazuri, astfel că în sezonul 2018/2019 în județul Bihor au fost confirmate, cumulat, șase cazuri de gripă. Referitor la primele trei cazuri am transmis detalii în comunicatele de presă anterioare ale DSP Bihor.

Citeste si: A fost declarata epidemia de gripa in Romania, 54 de decese cauzate de gripa. Ce masuri se vor lua

Confirmările primite azi se referă la următoarele:

  • Cazul 4: persoană de sex feminin, în vârstă de 3 ani, domiciliată în Municipiul Oradea, nevaccinată gripal, debut în data de 22.01.2019, diagnostic clinic de IACRS (infecție acută a căilor respiratorii superioare). În data de 23.01.2019 are loc recoltare produs biologic pentru analiză virusologică și proba este transmisă la Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara (este confirmată infecția cu virus gripal tip AH1N1). Pacienta a fost tratată de medicul de familie cu medicație simptomatică. În prezent starea pacientei este bună cu o ușoară tuse reziduală, conform afirmațiilor medicului de familie.
  • Cazul 5: persoană de sex masculin, 31 ani, locuiește în Municipiul Oradea, nevaccinată gripal, internată la Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea – Secția de Boli infecțioase în data de 26.01.2019 cu diagnosticul: Viroză respiratorie, suspect gripă. Este recoltat produsul biologic pentru analiza virusologică pentru gripă în data de 28.01.2019 iar Institutul ”Cantacuzino” București confirmă infecția cu virus gripal AH3N2. Pacientul a beneficiat de tratament antiviral cu Tamiflu, actualmente starea clinică este bună și este planificată externarea în cursul zilei de 30.01.2019.
  • Cazul 6: persoană de sex masculin, în vârstă de 28 ani, domiciliată în Municipiul Oradea, nevaccinată gripal, internată în data de 27.01.2019 la Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea – Secția de Boli infecțioase cu diagnosticul: Pneumonie, suspect gripă. Pacientul este în evidenta medicului de familie cu diagnosticul de astm bronșic, dar nu ia tratament. Se recoltează produs biologic pentru analiză virusologică în data de 27.01.2019 iar Institutul ”Cantacuzino” București confirmă infecția cu virus gripal tip AH1N1. În prezent pacientul continuă tratamentul antiviral cu Tamiflu, starea pacientului este în ameliorare cu persistența tusei.

Primul deces, cauzat de gripa a avut loc in urma cu o saptamana, fiind vorba de un barbat de 62 de ani din Oradea, care a decedat in sectia ATI a sputalului Municipal, fiind diagnosticat cu Pneumonie infiltrativă bilaterală si Hepatita cronica cu virus B, deci avand conditii preexistente.

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News