Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, in privinta coronavirusului. In Romania avem 25 de cazuri de cetateni infectati
Sanatate

Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, in privinta coronavirusului. In Romania avem 25 de cazuri de cetateni infectati

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a desemnat ca și comunicator în privința Covid19 pe domnul Dorel Țîrț, medic primar în sănătate publică și management din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Decizia desemnării dr. Dorel Țîrț a fost fundamentată prin faptul că DSP Bihor centralizează zilnic, la ora 09.00 și la ora 15.00, datele privind situația din județul Bihor, precum și faptul că dr. Țîrț are pregătirea necesară pentru a răspunde prompt și avizat întrebărilor de ordin medical.

  • Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 0
  • Număr persoane în carantină: 9
  • Număr persoane internate în spital: 5 
  • 287 persoane auto-izolate la domiciliu (160 titulari ai chestionarelor și 127 aparținători ai acestora).

DSP Bihor a emis către toate unitățile/organizațiile care organizează evenimente o adresă cu procedura actualizată în vederea prevenirii transmiterii COVID-19 în cadrul evenimentelor.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi  de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

loading...