Situatia alarmanata in judetul Bihor. Cresteri constante a cazurilor de infectare si a cazurilor grave de Covid-19. Doar astazi au fost inregistrate 74 de noi cazuri, 5 morti si tot mai multe persoane la ATI
Sanatate

Situatia alarmanata in judetul Bihor. Cresteri constante a cazurilor de infectare si a cazurilor grave de Covid-19. Doar astazi au fost inregistrate 74 de noi cazuri, 5 morti si tot mai multe persoane la ATI

chilipirul-zilei.ro/

In ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 503 persoane cu prima doza si 17290 persoane cu ambele doze si s-au semnalat  34 de reactii adverse comune si generale. Pana la aceasta data, in judetul Bihor au fost primite 44.486 doze si administrate 42.747 de doze, 29 de doze au fost pierdute.

In ceea ce priveste situatia Covid-19, lucurile nu stau delco bine, in ultimele 24 de ore au fost efectuate 548 de teste si au fost semnalate 74 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 5 persoane au decedat, iar la ATI sunt in prezent 27 de persoane. De la inceputul pandemiei, in judetul Bihor au fost semnalate 21.300 de cazuri si s-au vindecat 19.742 persoane.

De la inceputul saptamanii  s-a semnalat o crestere continua a numarului de cazuri active, dar si a cazurilor grave de persoane internate la ATI.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 25 februarie 2021, ora 08:00 – 26 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

decathlon.ro

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1442 persoane carantinate și 415 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 83 de societăți comerciale și 62 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, din care 76 cu avertisment scris și 82 cu amenzi în valoare de 42.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 251 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 53 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 4 au fost angrenați la centrele de carantină iar 22 au acționat în patrule mixte aplicând 21 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 10 cu amenzi în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), fiind implicate 9 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: „Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună.”