Site-ul primariei are o noua fata. Noul website pune la dispoziția utilizatorilor resurse, informații și servicii online integrate
Stiri Oradea

Site-ul primariei are o noua fata. Noul website pune la dispoziția utilizatorilor resurse, informații și servicii online integrate

Începând de joi, 25 ianuarie 2024, orădenii au la dispoziție un nou portal municipal web. Noul www.oradea.ro pune la dispoziția utilizatorilor resurse, informații și servicii online integrate. Design-ul este modern, cu suport multimedia, user-friendly, adaptat atât dispozitivelor desktop, cât și mobile. 

Noul portal web este construit din perspectiva nevoilor utilizatorului. Este motivul pentru care meniul portalului este structurat în secțiuni precum „Pentru cetățeni”, „Pentru firme”, „Primăria Oradea”, „Turist în Oradea”, „Servicii și informații importante”. 

Informațiile conținute de aceste secțiuni sunt structurate ținând cont de nevoia utilizatorului de a ajunge cât mai rapid la informația și serviciile care îl interesează. Din acest motiv, informațiile căutate pot fi găsite ușor, indiferent de experiența digitală a utilizatorului. 

Motorul de căutare amplasat central, pe pagina principală a portalului (Homepage – EN) reprezintă un alt element inovativ, pus la dispoziție de noul www.oradea.ro . Prin noul motor de căutare, cetățeanul poate găsi rapid la informația care îl interesează, folosind cuvinte cheie. 

Serviciile online oferite cetățenilor se regăsesc în mai multe secțiuni găzduite de portalul web, pentru o accesibilitate sporită: https://oradea.ro/servicii-online/  

Secțiunea dedicată noutăților a fost dezvoltată în mai multe categorii. În acest fel, vizitatorul portalului poate accesa atât știri, cât și anunțuri utile. De asemenea, poate consulta calendarul evenimentelor din oraș, organizate de Primăria Oradea și nu numai. Tot în secțiunea „Noutăți din Oradea” apar anunțurile privind consultările publice, fiind integrată și o fereastră dedicată rețelelor sociale reprezentative pentru Primăria Oradea.

Noul www.oradea.ro  este gândit ca un portal municipal, nu exclusiv ca un site al Primăriei Oradea. Din acest motiv, pe noul portal se regăsesc informații utile comunității, precum sunt cele grupate în secțiunea https://oradea.ro/pentru-cetateni/pentru-comunitate/.  În această secțiune se găsesc informații bine structurate despre sistemul educativ din Oradea, rețeaua medicală din oraș, cluburi și baze sportive dedicate sportului de performanță și de masă, transport, mobilitate urbană, servicii sociale și altele.

În secțiunea „Oradea verde” pot fi găsite informații relevante privind spațiile verzi din oraș, informații legate de mediu, precum Strategia Oradea Oraș Verde, Registrul Local al Spațiilor Verzi, hărți de zgomot și planuri de acțiune, precum și informații importante privind serviciile de salubritate stradală și menajeră: https://oradea.ro/pentru-cetateni/oradea-verde/  

Serviciile specifice Urbanismului au fost integrate în noul portal municipal, fiind accesibile din mai multe zone ale site-ului, precum secțiunile „Pentru cetățeni”, „Pentru firme”, „Subiecte populare”, respectiv „Servicii și informații importante”: https://oradea.ro/urbanism/ .

Transparența achizițiilor publice este asigurată printr-o conexiune directă, automatizată cu SEAP – portalul achizițiilor publice din România. https://oradea.ro/primaria-oradea/achizitii/ 

Site-ul pune la dispoziție instrumente de accesibilitate sporită, pentru mărirea/micșorarea textului, tonuri de gri, contrast mare, contrast negativ, fundal luminos, font lizibil.

Noul portal municipal web www.oradea.ro a fost dezvoltat ca urmare a contractului derulat de Municipiul Oradea cu compania LiftUp Solutions SRL, în valoare de 192.200 lei + TVA, semnat în data de 24.03.2023. 

Ne găsiți și pe Google News