Sindicatele din educatie anunta greva generala incepand cu 22 mai, pana atunci miercuri, 17 mai 2023, intre orele 11-13 nu se predau cursuri.
Educatie

Sindicatele din educatie anunta greva generala incepand cu 22 mai, pana atunci miercuri, 17 mai 2023, intre orele 11-13 nu se predau cursuri.

Sindicatele din Educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală, anunta edupedu.ro.

Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, au transmis sindicatele.

Maine, 17 mai, elevii vin la scoala, dar profesorii nu vor preda intre orele 11:00-13:00

Potrivit lui Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, “din cei 70.000 de membri de sindicat, 73,23% s-au exprimat în favoarea declanșării grevei generale cu începere din 22 mai. Generală va fi precedată, conform prevederilor legislației în vigoare, de declanșare a unei greve de avertisment care va avea loc o începere din 17 mai, în intervalul orar 11-13, cu încetarea tuturor activităților specifice care ar trebui să se desfășoare în unitățile de învățământ preuniversitare de învățământ preuniversitar”.

Din 22 mai, când va fi grevă generală, părinții sunt sfătuiți să nu trimită copiii la școală.

Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă”, sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu” nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează„, a declarat liderul sindical, Simion Hancescu.

Liderul Marius Nistor a transmis un mesaj elevilor prin care le cere susținerea profesorilor în acțiunea de protest.

Este o ultimă soluție de a-i determina pe acești guvernanți să nu ne mai ignore, să nu mai fie indiferenți și să amâne luarea unor decizii vitale care vizează până la urmă au o finanțare corespunzătoare a sistemului educațional și asigurarea unui viitor pentru voi aici în țară, poate pentru posibila reîntoarcere a celor care au plecat din această țară”, a spus Marius Nistor, lider al Federației Educației Naționale Spiru Haret, potrivit edupedu.ro.

Liderul sindical Simion Hăncescu a subliniat că “există riscul ca examenele naționale să fie date peste cap de greva generală din învățământ“

Ne găsiți și pe Google News