Sfaturi pentru întreținerea și curățarea ecranelor dispozitivelor electronice
Diverse

Sfaturi pentru întreținerea și curățarea ecranelor dispozitivelor electronice

În această eră digitală modernă, dispozitivele electronice s-au integrat perfect în viața noastră. De la smartphone-uri și laptopuri până la televizoare și console de jocuri, aceste gadget-uri au devenit însoțitoare zilnice. Cu toate acestea, odată cu utilizarea lor frecventă, vine acumularea inevitabil de murdărie, amprente și germeni pe suprafața lor. Tehnicienii de la la https://misterfix.ro/constanta dau niste sfaturi pentru curatarea ecranelor.

A. Adunați-vă materialele de curățare. Înainte de a începe, adunați următoarele materiale:

 • Lavete din microfibra
 • Apa distilata
 • Alcool izopropilic (70% sau mai mare)
 • Betisoare de vata
 • Perie moale

B. Opriți și deconectați

Înainte de a începe curățarea, asigurați-vă că opriți și deconectați dispozitivul electronic. Acest pas prudent nu numai că minimizează riscul de șoc electric, ci și protejează împotriva daunelor neintenționate în timp ce vă înfrumusețați dispozitivul.

Curățarea ecranelor

  1.  Îndepărtarea prafului: Folosiți o perie cu peri moi pentru a îndepărta delicat praful care s-a așezat pe suprafața ecranului și s-a cuibărit în crăpăturile acestuia.
  2. Prepararea soluției de curățare: combinați părți egale de apă distilată și alcool izopropilic într-o sticlă de pulverizare. Evitați utilizarea apei de la robinet pentru a evita riscul ca depunerile de minerale să pătească ecranul.
  3. Umeziți cârpa: umeziți o cârpă din microfibră cu soluția de curățare proaspăt pregătită, asigurându-vă că rămâne ușor umedă, mai degrabă decât excesiv de umedă.
  4. Ștergere blândă: utilizați o mișcare circulară blândă pentru a parcurge cu grație ecranul. Începeți din centru și progresați spre exterior, având grijă să nu exercitați presiuni excesive care ar putea dăuna ecranului.

 

 1. Margini și colțuri: acordați o atenție deosebită marginilor și colțurilor ecranului, unde murdăria tinde să se refugieze.
 2. Uscare: Acordați ecranului un scurt interval de uscare la aer, acordând câteva minute procesului. Ulterior, verificați cu atenție pentru eventualele dungi inestetice; dacă se manifestă, îndepărtați-le delicat cu o cârpă uscată din microfibră.

Curățarea tastaturilor

 1. Agitați : țineți tastatura cu capul în jos și agitați-o ușor pentru a îndepărta resturile. 
 2. Soluție de curățare: Umeziți o cârpă din microfibră sau un tampon de bumbac cu soluția de curățare. Pentru butoane, puteți folosi și un tampon de bumbac înmuiat în alcool izopropilic.
 3. Ștergeți tastele și suprafața: ștergeți ușor fiecare tastă și suprafața tastaturii cu cârpă sau tampon. Pentru murdăria persistentă între taste, utilizați un tampon de bumbac.
 4.  Uscare: Lăsați tastatura să se usuce complet la aer înainte de a o folosi din nou.

Ne găsiți și pe Google News