Senatorul Dr. Carp Gheorghe: Bodog trunchiaza realitatea si duce o politica de fatada marca PSD
Carp Gheorghe

Senatorul Dr. Carp Gheorghe: Bodog trunchiaza realitatea si duce o politica de fatada marca PSD

Senatorul liberal, doctorul Carp Gheorghe, ii raspunde intr-un comunicat, senatorului PSD, Florian Bodog, la acuzatiile acestuia cum ca liberalul ar fi ignorat interesele angajatilor din sistemul sanitar, abtinundu-se de la un vot in plenul Senatului.

 
Am fost acuzat pe nedrept, de către colegul meu Florian-Dorel Bodog, că am ignorat interesele angajaților din sistemul sanitar, abținându-mă de la votul amendamentului populist, privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.226/2020. Prin acest amendament, PSD, fără a identifica o sursă de finanțare clară, dorea excluderea personalului din sistemul sanitar de la aplicarea OUG 226/2020, care prevede menținerea cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariile de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară, la același nivel acordat pentru luna decembrie 2020, explica Senatorul Carp.
 
Ce nu menționează domnul Bodog este faptul că, amendamentul prevede și abrogarea art.VII din OUG 226/2020, acest lucru presupunând ca, începând cu luna ianuarie 2021 și nu cu luna ianuarie 2022 – termenul prevăzut în ordonanța de urgență, cadrele didactice care desfășoară activitate integrată să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut (conform art.165 din Legea nr.95/2006). Efortul financiar suplimentar, cerut în mod populist, din nou fără a identifica o sursă de finanțare clară, nefiind introdus în proiectul legii bugetului de stat aferent anului 2021, ar presupune ca plata creșterilor salariale să fie susținută din bugetele proprii ale spitalelor. Pentru un spital județean, precum cel din Oradea, aplicarea acestui amendament duce la cheltuieli anuale în jur de 800.000-1.000.000 euro, bani necesari în prezent pentru dezvoltare, achiziția de medicamente, investiții în aparatură și mentenanță. Ținând cont de faptul că, de cel puțin trei ani, contractele spitalelor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu au fost renegociate, spitalele fiind plătite pe istoric, această măsură vizibil populistă și fără fond poate duce inclusiv la falimentarea unor spitale.
 
Niciodată nu voi trăda interesele angajaților din sistemul sanitar. Personal, nu sunt împotriva majorărilor salariale dar, mai ales în această perioadă economică dificilă cauzată de pandemia COVID-19 în care se taie sporuri sau alte beneficii extra salariale, mă opun inițiativelor populiste, ale căror scopuri, de obicei, sunt de a crea dezechilibre financiare grave. În plus, astfel de excepții creează și nemulțumirea altor categorii de salariați care se pot considera discriminați de această măsură„, concluzioneaza docotrul Carp.
 
Acest mod trunchiat de a prezenta realitatea, trădează o politică de fațadă a PSD, trimis pe bună dreptate în opoziție de către cetățeni, a mai spus Carp Gheorghe
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0