Se reface gazonul din Piata Unirii si se schimba sistemul de irigatii
Stiri Oradea

Se reface gazonul din Piata Unirii si se schimba sistemul de irigatii

Au început lucrările de refacere a sistemului de irigații și a peluzelor gazonate din Piața Unirii. Lucrările se vor desfășura etapizat, pe porțiuni.

În ultimii ani, întreținerea scuarurilor amenajate cu gazon din Piața Unirii a fost îngreunată de funcționarea necorespunzătoare a sistemului de irigații instalat în cea mai mare parte subteran. La ora actuală, acest sistem, realizat în cadrul lucrărilor de reabilitare a Pieței Unirii în anul 2016, a devenit nefuncțional din cauza numeroaselor avarii și intervenții.

Funcționarea neadecvată a actualului sistem prin picurare a afectat în mare parte și gazonul, acesta fiind infestat cu mușchi sau agenți patogeni din cauza excesului de apă sau a zonelor degarnisite cauzate de irigațiile insuficiente. Întrucât în vederea refacerii sistemului de irigații va fi necesară decopertarea stratului actual de gazon, care în mare parte este afectat, va fi montat un gazon nou pe întreaga suprafață din Piața Unirii.

Sistemul automat de irigații va fi refăcut renunțându-se la irigarea subterană prin furtunuri de picurare, realizându-se un sistem prin aspersiune, ușor de monitorizat și asupra căruia să se poată interveni ori de câte ori va fi necesar.

Lucrările de refacere a sistemului de irigații și a peluzelor gazonate din Piața Unirii vor fi realizate de S.C. GLOBAL SERV S.R.L., în baza unui proiect tehnic.

Valoarea lucrărilor este de 360.000 lei fără T.V.A, iar termenul de execuție este de 60 zile.

Ne găsiți și pe Google News