Se montează punctele de transformare din Piața Ferdinand
Stiri Oradea

Se montează punctele de transformare din Piața Ferdinand

Se instalează ambele puncte de transformare din Piața Ferdinand, astfel că în perioada imediat următoare municipalitatea va relua lucrările de reabilitare din zonă.

Un transport agabaritic a restricționat total circulația în Piața Ferdinand, pe strada Patrioților, strada Moscovei (parțial) și strada Ady Andre (parțial) pentru realizarea lucrării „Injecție de putere, zona bufet expres”, mai exact, montarea punctelor de transformare. Circulația va fi restricționată și în data de 9 august, în același interval orar, când se va monta partea superioară a anvelopelor.

În cursul zilei se lucrează la montarea celor două puncte de transformare, din spatele Teatrului Regina Maria, respectiv de lângă fosta casă de modă Venus. O dată montate aceste echipamente, se vor putea relua lucrările pentru continuarea reabilitării Pieței Ferdinand.

Am așteptat destul de mult acest moment, respectiv montarea celor două puncte de transformare. Imediat ce Electrica va încheia lucrările, o să putem continua reabilitarea Pieței Ferdinand. Ne dorim să le oferim orădenilor o zonă refăcută, de care să se poată bucura în totalitate, cât mai curând”, a declarant primarul Florin Birta.

interlink.ro

Termenul de finalizare a lucrării din piață fusese stabilit pentru 28 februarie 2021, dar șantierul nu a putut fi închis pentru că au apărut probleme legate de montarea echipamentelor electrice în zonă.

Contractul de proiectare și execuție a lucrării de  reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand a fost atribuit prin licitație deschisă asocierii formată din  S.C GAVELLA COM S.R.L, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE și S.C KAL TRANS S.R.L. Prețul contractului actualizat conform OUG nr. 114 este de 18.496.047,98 lei + TVA.

Proiectul „Reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand – Zona 1″ are ca obiectiv prioritar reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Investiţia de 19 milioane euro plus TVA presupune înlocuirea reţelelor din subteran, pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi, montarea de fântâni arteziene ş.a.

Lucrările de reabilitare sunt realizate în proporție de 80%.

Ne găsești și pe Google News