Se modernizează liceul german Friedrich Schiller din Oradea
Stiri Oradea

Se modernizează liceul german Friedrich Schiller din Oradea

chilipirul-zilei.ro/

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare (CMUAT) a Teritoriului din 8 decembrie au fost analizate 66 de lucrări, din care 33 în comisia mare CMUAT și 33 în subcomisia operativă.

Comisia a dat avizul arhitectului-șef pentru reabilitarea clădirii Liceului German Friedrich Schiller, situat pe strada William Shakespeare nr. 22, în vederea asigurării condițiilor funcționale corespunzătoare normelor în vigoare și a creșterii eficienței energetice. Beneficiarul lucrărilor va fi Primăria Oradea.

Prin adoptarea noilor soluții tehnice se va asigura rezistența și stabilitatea construcției, precum și funcționarea acesteia în condiţii optime. Totodată, se vor realiza lucrări importante de consolidare.

S-a constatat deteriorarea accentuată a fațadelor tuturor clădirilor situate pe amplasament. Totodată, sunt pierderi de căldură din cauza neetanșeităților clădirilor, impunându-se reabilitarea termică a acestora.

decathlon.ro

Se vor aplica soluții de termoizolație ecologice și eficiente, schimbarea tâmplăriilor, refacerea completă a instalațiilor termice, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată. Se va înlocui mobilierul, se vor introduce soluții tech care să facă procesul de educație mai atractiv, va crește nivelul de colectare selectivă a deșeurilor în spațiile de clasă și în spațiul de depozitare comun din cadrul școlii, inclusiv îmbunătățirea estetică a platformei comune de depozitare temporară deșeuri. 

„A fost apreciată adoptarea modernă a volumetriei și finisajelor. Clădirea va asigura condiții la standarde europene, cu atât mai mult cu cât sunt prevăzute lucrări de amploare, atât în interiorul cât și în exteriorul imobilului”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al Primăriei Oradea.