Se lucreaza la Centura Biharia. Ce alte centuri sunt in lucru in Zona Metropolitana Oradea
Stiri Bihor

Se lucreaza la Centura Biharia. Ce alte centuri sunt in lucru in Zona Metropolitana Oradea

Lucrările la toate centurile ocolitoare ale localităților din zona metropolitană a Oradiei sunt în curs de derulare.

Centurile Oșorhei, Sânmartin, Nojorid și Sântandrei sunt într-o fază avansată și vor fi deschise circulației în primăvara anului viitor.

Din această toamnă se lucrează și la centura ce va ocoli Biharia, plus tronsonul ce va lega Paleul de drumul național 19, anunta Ilie Bolojan

În prezent se lucrează la decopertarea stratului de pământ vegetal, se aduce balastul în șantier, se definitivează soluțiile tehnice pentru relocarea magistralei de gaz și a rețelelor electrice ce traversează traseul noului drum și se pregătesc lucrările la podețele necesare scurgerii apelor.

În următoarea perioadă se va trece la așternerea și compactarea stratului de balast.

„Ne propunem ca până la sfârșitul anului viitor lucrările la centura Biharia să fie terminate”, a mai declarat edilul judetului

Lucrările sunt finanțate 50% din fonduri europene și 50% din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Finalizarea acestei centuri va asigura fluența circulației la ieșirea spre Marghita și Satu Mare, va scădea numărul de accidente pe DN19 și va reduce poluarea în localitatea Biharia.

Rețeaua de centuri va scurta timpul de navetă spre Oradea din toate direcțiile și va genera noi culoare de dezvoltare în zona metropolitană a Oradiei.

lucrari zona metropolitana oradea
lucrari zona metropolitana oradea

Ne găsiți și pe Google News