Se face! Consilierii au aprobat proiectul pasajelor subterane din zona Piata Gojdu-Catedrala Ortodoxa
Stiri Oradea

Se face! Consilierii au aprobat proiectul pasajelor subterane din zona Piata Gojdu-Catedrala Ortodoxa

Consilierii locali au aprobat în ședința Consiliului Local de azi, 10 septembrie, indicatorii tehnico-economici – faza proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții ”Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Gojdu din Oradea – Etapa I”, obiectiv de investiții finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Legat de acest proiect, primarul Ilie Bolojan a precizat: ”Este unul dintre cele mai complicate proiecte din ultimii 20 de ani care se va derula în Oradea. Pasajul subteran din Piața Gojdu, dintre Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea deasupra o piață pietonală, care va lega centrul orașului Oradea prin Parcul 1 Decembrie de Cetate. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 21,3 milioane de euro, iar durata de execuție va fi de 24 de luni. Acum avem faza finală a proiectului tehnic, urmând ca în continuare să demarăm procedura de licitație”.

Proiectul prevede astfel crearea unui coridor de mobilitate urbană durabilă din Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, printr-o abordare integrală bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea.