Se asfalteaza 3 strazi din cartierul Grigorescu din Oradea
Stiri Oradea

Se asfalteaza 3 strazi din cartierul Grigorescu din Oradea

A fost turnat primul strat de asfalt pe străzile Ștefan Augustin Doinaș, Zaharia Macovei și Vasile Vartolomei din cartierul Grigorescu, lucrările de modernizare a acestora urmând să se încheie luna viitoare.

„S-au executat lucrări la rețeaua de canalizare pluvială, precum și decopertări în vederea așternerii stratului de fundare. Pe ambele părți ale străzilor au fost proiectate trotuare pietonale, accesuri și spații verzi. În continuare, urmează amenajarea acestora, așternerea stratului final de asfalt pe carosabil, respectiv stratul de uzură și realizarea marcajelor rutiere. Gurile de scurgere și capacele autonivelante vor fi ridicate la cotă, astfel încât traficul să se desfășoare fluent. Modernizarea celor trei străzi va fi încheiată luna viitoare”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Lungimea străzii Zaharia Macovei este de aproximativ 246 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 899.552,73 de lei (fără TVA).

În ce privește strada Vasile Vartolomei, lungimea acesteia este 232,26 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 750.879,74 lei (fără TVA).

Strada Ștefan Augustin Doinaș are o lungime de 271 metri, în cazul acesteia valoarea lucrărilor se ridică la 917.302,55 lei (fără TVA).

Executantul lucrărilor este S.C. Global Industrial S.R.L.

Anul acesta, în cartierul Grigorescu sunt prevăzute spre modernizare un număr de 11 străzi. Alături de cele trei menționate mai sus, sunt în execuție străzile Ivanyi  Odon, Lucreția Suciu, Gh. Tulbure, W. Alfred și urmează să înceapă lucrările de modernizare pe străzile Nicolae Toma, Valentina Boștina, Hadrian Daicoviciu și Iustin Popfiu.

Ne găsiți și pe Google News