Scriitoarea Cristina Andone a lansat luni, la Oradea, cartea Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii.
Diverse

Scriitoarea Cristina Andone a lansat luni, la Oradea, cartea Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii.

Scoala banilor bine-crescutiScriitoarea Cristina Andone, cu susținerea Băncii Comerciale Române, a lansat luni, 17 iunie, cartea Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii. Cu ajutorul poveștilor jucăușe, copiii învață despre bani, despre cum sa aibă grijă de ei, despre cum să fie mai buni și mai chibzuiți.
  • Iepurașii Mușu și Nușu, veverițele Chichi, Richi și Michi, ariciul Bobiță și bufnițele Bibina și Georgina învață copiii să fie buni și chibzuiți.
  • Cartea Școala banilor bine-crescuți, prin Școala de Bani,  reprezintă un alt pas prin care BCR încearcă să crească încrederea românilor în deciziile lor financiare prin lecții de educație financiară.

Cu ajutorul sfaturilor și întâmplărilor personajelor simpatice și jucăușe, copiii învață despre bani, despre cum să aibă grijă de ei, despre cum  să fie mai buni și mai chibzuiți. Cristina Andone își începe turneul de promovare al cărții în Oradea, luni, 17 iunie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas, unde îi așteaptă pe toți copiii și părinții curioși să descopere poveștile din carte.

Poveștile au fost pentru noi toți primul și, probabil, cel mai drag educator. Vitejia și curajul le-am învățat de la Harap-Alb, bunătatea și gingășia de la Ileana Cosânzeana. Sper ca de la veverițele Chichi, Richi și Michi o să învățăm cum să ne cheltuim banii, de la Econimichi cum să economisim și de la Mușu și Nușu cum să pornim o afacere care să aibă succes.”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

“Școala banilor bine-crescuți” este un ghid creativ de trai bun. Alături de veverițele Chichi, Richi și Michi, bufnițele Bibina și Georgina, șoricelul Bonifaciu și ariciul Bobiță, învățăm cum să ne purtăm cu ceilalți și cu banii. Învățăm cum să facem un buget personal dar mai ales cum să fim buni, chibzuiți, împliniți. E cartea pe care mi-as fi dorit să o citesc atunci când eram copil ca să înteleg că banii sunt niște bilete de călătorie către visele noastre. Și că, pe lumea aceasta, călatorim împreună.”, a declarat Cristina Andone, autoarea cărții Școala banilor bine-crescuți.

Cartea banilor Bine Crescuți a fost lansată pe 01 iunie în București, în cadrul Bookfest, iar turneul de promovare al cărții include activități și întâlniri cu cititorii în mai multe orașe din țară: Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, Constanța și Iasi, tirajul cărții fiind de 5000 de exemplare.

loading...