Scoala parintilor: Trecerea de la cresa la gradinita, un pas important pentru cei mici si pentru parinti
Stiri Oradea

Scoala parintilor: Trecerea de la cresa la gradinita, un pas important pentru cei mici si pentru parinti

noriel.ro
La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea şi a fost susţinută de către profesor – educator, dna. Andrada Şulea şi de către dl. Mircea Albuţ, medic stomatologie generală la Clinica de stat “ Vasträ Götaland Regione” din Suedia.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

 Tematica abordată în cadrul întâlnirii a fost “ Înscrierea la grădiniţă. Trecerea de la creşă la gradiniţă“, întâlnire în cadrul căreia părinţii au aflat ce înseamnă şi cum se realizează adaptarea la mediul grădiniţei, importanţa perioadei preşcolare, dezvoltarea copiilor fiind un proces continuu, multidimensional şi integrator.

Un alt obiectiv al întâlnirii a fost pregătirea părinţilor pentru manifestările copilului la început de grădiniţă, a aşteptărilor pe care ar trebui să le aibă de la copiii lor şi a deprinderile care se formează la grupa mică de grădiniţă.

decathlon.ro

Dr.Mircea Albuţ a prezentat o serie de metode de profilaxie a cariei în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, igiena orală corectă, igiena  alimentaţiei, evitarea consumului de dulciuri între mese şi mai ales înainte de culcare, a sucurilor acidulate, îngrijirea dinţilor temporari la copii având un rol important.

Foto: arhiva