Scoala parintilor: Importanta jocului la copiii de varsta anteprescolara
Stiri Oradea

Scoala parintilor: Importanta jocului la copiii de varsta anteprescolara

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea, cu sprijinul voluntar al dr.Alexandru Tiba, psiholog principal-supervizor în psihologie clinică.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Tematica abordată în cadrul acestei întâlniri a fost Dezvoltarea copilului-metode de învățare pentru sprijinirea dezvoltării”, întâlnire în cadrul căreia părinţii au aflat care sunt metodele eficiente pe care le pot folosi pentru a încuraja comportamentele dorite, metodele de învățare a unor noi comportamente și metode de dezvoltare a abilitățile micuților înscriși la creșe. 

S-au discutat modurile în care părinții pot folosi aceste metode de învățare pentru a gestiona cu succes sarcini specifice de dezvoltare cum este deprinderea de a utilize oliţa. Părinții au primit răspunsuri la problemele cu care se confruntă și cum pot obține ceea ce și-au propus, legat de deprinderile specifice vârstei.

loading...