„Schimbă PET-ul cu biletul”. Oradenii vor putea călători gratuit cu transportul public în schimbul deșeurilor, în perioada 28-30 iulie 2022
Evenimente

„Schimbă PET-ul cu biletul”. Oradenii vor putea călători gratuit cu transportul public în schimbul deșeurilor, în perioada 28-30 iulie 2022

Orădenii vor putea circula cu transportul public, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu, în cadrul Campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă inedită dezvoltată pentru prima dată în România de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului.

Campania va avea loc timp de 3 zile, în perioada 28-30 iulie 2022, în intervalul orar 09:00-17:00, în cel mai nou magazin Kaufland din Oradea, situat pe Calea Aradului nr. 87.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatul automat de colectare Tomra, pus la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatul va elibera un cupon în baza căruia se va primi biletul de autobuz cu două călătorii de la voluntarii prezenți la punctul de colectare.

Începând de anul trecut, toate magazinele Kaufland din România dispun de infrastructuri de reciclare de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). În plus, în cadrul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității”, Kaufland recompensează toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic. Astfel că, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 20% reducere, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor.

Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii – Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

Inițiativa de la Oradea este o continuare a campaniei inedite „Schimbă PET-ul cu biletul”, lansată anul trecut în Constanța, în premieră în România, ea având, atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât și obiectivul de a promova colectarea și reciclarea deșeurilor care, pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public.

Campania s-a bucurat în 2021 de un real succes în rândul locuitorilor din Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați și Sibiu, peste 6.000 de persoane participând la campanie. Aceștia s-au mobilizat exemplar și au colectat 2.645 kg deșeuri, oferind un răspuns pozitiv și contribuind la dezvoltarea unor orașe mai curate, prin implicare și responsabilitate.

„Încă de la lansarea campaniei Schimbă PET-ul cu biletul, ne-am dorit ca această inițiativă să fie replicată la nivelul cât mai multor orașe, astfel încât oamenii să se poată bucura de orașe verzi și curate. Extinderea campaniei în cât mai multe municipalități reprezintă un obiectiv al nostru și al partenerilor noștri de la Kaufland România, cu sprijinul cărora am reușit să mai zidim o cărămidă pentru viitor verde pe care cu toții ni-l dorim pentru țara noastră. Succesul edițiilor anterioare ale acestui proiect, ne-a demonstrat că românii au nevoie de astfel de inițiative, care le oferă șansa de a deveni ei înșiși parte din schimbarea pe care ne-o dorim în societate.” a declarat Andrei Coșuleanu, Președinte Asociației Act for Tomorrow.

„Grija față de mediu este o prioritate pentru Kaufland România și ne bucurăm că tot mai mulți români aleg să protejeze natura folosind infrastructura de colectare din parcările magazinelor noastre. Prin caravana Schimbă PET-ul cu biletul încurajăm adoptarea unui comportament responsabil, iar toți participanții vor beneficia atât de bilete gratuite pentru mijloacele de transport în comun, cât și de reducerea oferită produselor marcate cu semnul Reciclezi și salvezi. Campania face parte din strategia REset Plastic a grupului Schwarz, prin care vrem să facem realitate viziunea «Mai puțin plastic – circuite închise».”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

În 2021, Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” a câștigat locul I, la categoria mediu, în cadrul Romanian PR Awards, cea mai importantă competiție de PR din România.

Totodată, campania face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

Ne găsiți și pe Google News