Scandal in Lugasu de Sus, terminat cu moartea unei persoane. Un tanar de 18 ani, provocat de un scandalagiu, i-a aplicat acestuia un pumn, iar victima a dat cu capul de asfalt si a murit.
Stiri Bihor

Scandal in Lugasu de Sus, terminat cu moartea unei persoane. Un tanar de 18 ani, provocat de un scandalagiu, i-a aplicat acestuia un pumn, iar victima a dat cu capul de asfalt si a murit.

Parchetul Oradea anunta ca prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 03.01.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul V.F., în vârstă de 18 ani pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte în condiţiile stării de provocare, faptă prev. şi ped. de art. 195 din Codul penal cu aplic. art. 75 alin. 1 lit. a din Codul penal.

Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în data de 03.01.2023, în jurul orei 00:15, în timp ce se afla pe DC 168 în comuna Lugaşu de Jos, sat Lugaşu de Sus, inculpatul V.F. i-a aplicat victimei L.A. (în vârstă de 47 de ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei în urma căreia victima s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă a DC 168, lovindu-se puternic în zona occipitală de asfalt, fapt ce i-a cauzat insuficienţă cardiorespiratorie acută consecinţa fracturii craniene cu hemoragie şi contuzie meningo-cerebrală, leziuni ce au condus la decesul victimei.

Agresarea victimei de către inculpat a avut loc sub stăpânirea unei puternice tulburări determinate de acţiunile provocatoare ale victimei L.A., care a adresat injurii repetate inculpatului şi membrilor familiei acestuia, aducând în acest mod atingere gravă demnităţii persoanei şi de ameninţarea inculpatului de către victimă cu acte de violenţă prin manevrarea de către acesta din urmă a unui obiect contondent dur (hamfău metalic).

Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de inculpatul V.F. pe o durată de 60 de zile începând cu data de 03.01.2023.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință.

Ne găsiți și pe Google News