Sapte ore a durat prelevarea unor organe, de la un pacient decedat, care au salvat vietile altor bolnavi, la Spitalul Judetean Oradea
Sanatate

Sapte ore a durat prelevarea unor organe, de la un pacient decedat, care au salvat vietile altor bolnavi, la Spitalul Judetean Oradea

Echipele medicale de prelevare și transplant din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor au realizat cu succes încă o prelevare de organe de la un pacient de 57 ani, decedat în urma unui AVC hemoragic. Prelevarea s-a făcut in cursul nopții de 25 spre 26 iunie, în blocul operator din cadrul Staționarului I, începând la ora 1:30 noaptea și finalizându-se la 8:45 dimineața. S-au prelevat ficatul, rinichii și corneea.

Echipa medicală și de coordonare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor a fost compusă din Dr. Ștefania Sije, Dr. Popa Oana Antonia, Dr. Andreea Boloca, Dr. Sorin Haidu, As. Petru Cotrău, As. Mihaela Popovici, As. Otto Gergely și As. Gabriela Pușcaș.

În urma efectuării etapelor de prelevare în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, activitatea de transplant a continuat la Cluj-Napoca, sub coordonarea Dr. Andrei Tomuța și la București, sub coordonarea Dr. Radu Zamfir.

“Mulțumim soției si familiei pentru acordul dat” transmite doamna Dr. Carmen Pantiș, medic coordonator al programului de prelevare de organe și țesuturi în vederea transplantului.

Ne găsiți și pe Google News