Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”. Vezi oferta de scolarizare 2018-2019
Educatie

Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”. Vezi oferta de scolarizare 2018-2019

Așa cum se știe, Primăria Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a avut un rol major în reînființarea școlii profesionale și a Campusului Tehnic Traian Vuia.

În prezent, la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” sunt înscriși la școala profesională 493 de elevi la 14 specializări.

Conform OMENCS nr. 5068/31.08.2016 și OMENCS nr. 3556/31.08.2017 privind admiterea în învăţământul profesional de stat, școlile tehnice trebuie să organizeze în perioada 26 februarie – 30 martie 2018, Săptămâna meseriilor.

Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea, care oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, va derula “Săptămâna meseriilor” în perioada 26-30 martie 2018. Colegiul are o ofertă de formare pentru calificări profesionale prin învățământul profesional dual pentru: operator la maşini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, sculer matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate şi echipamente, bucătar, iar prin învățământul profesional de stat pentru: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, tâmplar universal, confecționer produse textile, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, bucătar, comerciant-vânzător, lucrător hotelier”, a spus directorul Colegiul Tehnic “Traian Vuia”, prof.  Daniela Vîlceanu  .

Elevii școlii profesionale beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual primesc în plus 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

Instituția și-a propus activități complexe destinate să atragă elevii și să-i motiveze să urmeze o școală profesională.

Absolvenții clasei a VIII-a vor derula în această săptămână activități împreună cu elevii colegiului. O parte din aceste activități se vor desfășura în laboratoarele și atelierele școlii. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea să participe la activitățile de practică în Parcul industrial Eurobusiness I la partenerii economici ai școlii.

Această activitate face parte din acțiunile de promovare a învățământului tehnic liceal și profesional din cadrul Colegiului Tehnic “Traian Vuia”. Menționez că și-au manifestat interesul pentru aceste activități atât școli gimnaziale din Oradea, cât  și din județ”, a precizat Daniela Vîlceanu.

Nr. crt.

Domeniu de pregătire

Calificare profesională

Învățământ profesional dual

1.

Mecanică

Operator la maşini cu comandă numerică

2.

Mecanică

Sculer matriter

3.

Electric

Electrician exploatare joasă tensiune

4.

Electronică automatizări

Electronist aparate şi echipamente

Învățământ profesional de stat

1.

Industrie textilă și pielărie

Confecționer produse textile

2.

Fabricarea produselor din lemn

Tâmplar universal

3.

Mecanică

Mecanic auto

4.

Mecanică

Tinichigiu vopsitor auto

loading...