Salontanii de la Tengo, campioni europeni
Sport

Salontanii de la Tengo, campioni europeni

Şapte jucători de la CS Tengo Salonta au făcut parte din echipa naţională de fotbal-tenis a României a participat recent la Campionatul European găzduit de Turcia. Bilanţul României a fost unul excelent, reprezentativa condusă de către Frederico Tavares reuşind să-şi adjudece toate medaliile de aur puse-n joc.

La seniori, Alex Sorean a devenit triplu campion european, urcând pe prima treaptă a podiumului la toate probele (simplu, dublu şi triplu), în timp ce colegul său, Nagy Darius şi-a trecut în palmares două medalii de aur (dublu şi triplu), în urma victoriilor obţinute în faţa Naţionalei Moldovei. Cei doi jucători formaţi la CS Tengo Salonta, sunt legitimaţi în prezent la CSM Slatina, campioana în exerciţiu a României.

Componentă a echipei naţionale de senioare, Andreea Neag a urcat pe prima treaptă a podiumului la proba de triplu, în urma victoriei obţinute împotriva reprezentativei Ciprului.

La juniori, au fost convocaţi trei jucători de la Tengo Salonta, Halasz Daniel reuşind să devină campion european la simplu şi la triplu, iar Suciu David şi Kadar Imre în proba de triplu, toate finalele fiind câştigate împotriva Moldovei.

În proba de dublu mixt al seniorilor, Nagy Darius a urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de dublu, alături de colega ei de la UNEFS Bucureşti, Anamaria Gherghel.

Finalele categoriei U21 au adus alte patru medalii de aur pentru sportivii antrenaţi de către Vasile Sorean sr., prin Andreea Neag (la proba de dublu şi triplu), Alexandra Tamba (dublu şi triplu), Suciu David (dublu şi triplu) şi Halasz Daniel (triplu). În finalele de la mixt şi U21, România a trecut de reprezentativa Republicii Moldova.

Fetele şi juniorii de la Tengo participă şi în Campionatul Naţional organizat de Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene, fiind angrenate în ocuparea unui loc pe podium.

Sunt rezultate foarte bune, care reflectă munca depusă de aceşti sportivi şi sacrificile pe care le fac pentru a reprezenta cu cinste municipiul Salonta, cât şi judeţul Bihor. În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă clubul – acest aspect se resimte la nivelul majorităţii echipelor participante în Campionatul Naţional – am reuşit să ţinem sus ştacheta şi să obţinem rezultate excelente, nu doar pe plan intern, ci şi în competiţiile internaţionale” – Vasile Sorean, preşedinte şi antrenor, CS Tengo Salonta.

Ne găsiți și pe Google News