Salonta | Doi tineri bănuiți de furturi, reținuți de polițiștii salontani și arestați de magistrați
Stiri Bihor

Salonta | Doi tineri bănuiți de furturi, reținuți de polițiștii salontani și arestați de magistrați

Luni, 14 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta au reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor doi tineri de 15 și 18 ani, ambii din municipiul Salonta, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii salontani îi bănuiesc pe cei doi că, în noaptea de 3 martie a.c., ar fi pătruns fără drept într-o locuință din Salonta, în timp ce proprietarul încerca să intre în locuință și ar fi sustras din interior un telefon mobil în valoare de 200 de lei.

De asemenea, cei doi sunt bănuiți că, în noaptea de 4 martie a.c., pe o stradă din Salonta, ar fi sustras un alt telefon mobil, în valoare de 3.500 de lei, care aparținea unui bărbat de 54 de ani, din Chișineu Criș, care se rătăcise, necunoscând localitatea. Cei doi l-ar fi abordat sub pretextul că vor să îl ajute și să îi cheme un taxi, i-ar fi cerut telefonul mobil în acest scop și ar fi fugit cu el.

Polițiștii salontani au recuperat de la cei doi ambele telefoane sustrase și le-au restituit proprietarilor.

interlink.ro

Marți, 15 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta i-au prezentat pe cei doi tineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii salontani continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Ne găsești și pe Google News