Sa vina zapada! Primaria a facut o inspectie a utilajelor folosite la dezapezire de catre RER Oradea
Informatii utile

Sa vina zapada! Primaria a facut o inspectie a utilajelor folosite la dezapezire de catre RER Oradea

Viceprimarul Florin Birta a susţinut joi, 17 noiembrie, o conferinţă de presă în teren, cu ocazia căreia s-a făcut şi inspecţia utilajelor folosite la deszăpezire de către operatorul de salubritate RER Ecologic Service.

La conferinţa de presă au participat: directorul general al RER Ecologic Service  Palhegyi Zoltan, directorul de producţie Ionel Ban, dl. Emil Bențan – directorul adjunct al Direcției Tehnice din Primăria Oradea, dl Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea, precum şi reprezentanţii Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi reprezentanţi ai ISU.

”În total sunt disponibile 28 de utilaje care vor fi folosite la deszăpezire. În cele 28, sunt cuprinse şi cele pentru împrăştierea antiderapantului lichid, cât şi cele pentru împrăştierea antiderapantului solid, dar şi încărcătoarele. În cazul unei situaţii neprevăzute, care ar solicita şi alte utilaje, RER este dispus la suplimentarea acestora. La apariţia zăpezii, se va interveni în ordinea priorităţilor: Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun, a intrărilor şi ieşirilor din oraş; urgenţa a II-a presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren.

De menţionat că există o comisie constituită, iar toţi membrii acesteia primesc avertizările meteo de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În situaţiile de urgenţă, comisia se convoacă automat.

Referitor la stocurile de antiderapant deţinute, directorul de producţie al RER, Ionel Ban, a precizat: ”Momentan, avem în depozitele noastre 800 tone de sare, 50 de tone clorură de calciu şi 300 de tone de nisip. În funcţie de precipitaţiile care vor veni, RER e pregătit să achiziţioneze în continuare soluţii antiderapante. Menţionăm că deja de duminică,13 noiembrie, când a avut loc prima ninsoare în Oradea, utilajele noastre au ieşit în teren pentrua a împrăştia antiderapant”.