S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui coridor verde in Iosia
Stiri Oradea

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui coridor verde in Iosia

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 28 iunie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate al obiectivului de investiții ”Coridor verde din strada Barcăului din municipiul Oradea, județul Bihor”, care va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Așa cum s-a anunțat anterior, Primăria Oradea intenţionează să amenajeze pe strada Barcăului o zonă de agrement, care ar urma să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Una dintre zonele identificate ca zone semiindustriale degradate este coridorul creat de cele două laturi ale străzii Barcăului, între drumul de centură și str. Oneștilor. Se dorește înființarea în acest perimetru a unui parc public atractiv în cartierul Ioșia, dotat cu terenuri de sport, spații de joacă și educație ecologică destinate atât locuitorilor  zonei, cât și celor aflați în trecere.

Valoarea investiției este de 10.428.358,50 lei, iar durata de execuție va fi de 6 luni. În cadrul acestei investiții sunt vizate reconversia funcțională și reutilizarea unor terenuri abandonate și neutilizate din interiorul municipiului și transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber.

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0