S-au afisat rezultatele primei sesiuni de admitere la Universitatea Oradea.
Educatie

S-au afisat rezultatele primei sesiuni de admitere la Universitatea Oradea.

        În data de 01.08.2016 s-a încheiat prima sesiune de admitere la Universitatea din Oradea pentru anul universitar 2017-2018.

Vă transmitem rezultatele sesiunii de admitere din iulie 2017 pentru anul universitar 2017-2018, după cum urmează:

  • După încheierea concursului de admitere, sesiunea iulie 2017, la Universitatea din Oradea au confirmat locul un număr de 2733 de candidaţi pentru studii universitare de licenţă, din care 1382 la buget, şi un număr de 934  de candidaţi pentru studiile universitare de master, din care 644 la buget. La aceste date se adaugă cele referitoare la candidații din categoria români de pretutindeni (19 admiși la studii de licență fără taxă) și la candidații care vor urma studiile pe cont propriu valutar (confirmările continuă până săptămâna viitoare).

Observând aceste cifre se poate constata o creştere cu peste 300 a numărului de candidați confirmaţi la studiile universitare de licenţă faţă de anul 2016, dar și o scădere cu peste 150 a numărului de candidați confirmați la studii de master.

Din analizele făcute de Comisia Centrală de Admitere rezultă faptul că unele domenii de licenţă, cum ar fi Comunicare și relații publice, Arhitectură, Științe exacte, Inginerie managerială au înregistrat o creştere a cererii faţă de admiterea din anul 2016. De asemenea, după sesiunea din iulie de anul acesta, comparativ cu anul 2016, cea mai scăzută cerere s-a înregistrat la domeniile de licență Muzică și Teologie.

Rezultatele finale ale concursului de admitere, sesiunea iulie 2017, sunt disponibile pe paginile web ale fiecărei facultăți în parte.

Universitatea din Oradea va continua acţiunile de promovare a admiterii pentru sesiunea din septembrie 2017. Informaţiile se vor publica pe portalul Media UO şi pe pagina de Facebook a Universităţii din Oradea.

A doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2017 – 2018 începe în 4 septembrie 2017 şi aşteaptă candidaţii cu o ofertă educaţională completată cu specializări noi (exemplu Nutriţie şi Dietetică – Facultatea de Medicină şi Farmacie). Toate informaţiile privind calendarul de înscrieri şi oferta educaţională vor fi accesibile pe site-ul UO la adresa https://www.uoradea.ro/Admitere+2017.

Ne găsiți și pe Google News