S-a ales cu dosar penal dupa ce s-a prezentat, in Vama Bors, cu un permis de conducere fals
Stiri Bihor

S-a ales cu dosar penal dupa ce s-a prezentat, in Vama Bors, cu un permis de conducere fals

În data de 10.05.2018, în jurul orei 07.15, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Claudiu C., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în județul Sibiu, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Danemarca.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate în baza de date, rezultă că persoana în cauză nu posedă permis de conducere.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a susținut un examen pentru obținerea permisului prezentat la control, la o școală de șoferi din Moldova, contra sumei de 1.500 de lei.

          Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals și uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News