Rotary Club Oradea Art Nouveau, in cadrul proiectului “Adoptă o clădire”, a efectuat reparatii la cladirea Trupei Arcadia
Stiri Oradea

Rotary Club Oradea Art Nouveau, in cadrul proiectului “Adoptă o clădire”, a efectuat reparatii la cladirea Trupei Arcadia

Rotary Club Oradea Art Nouveau a inițiat proiectul “Adoptă o clădire”. Anul acesta am adoptat clădirea în care funcționează astăzi Trupa Arcadia.  

Teatru pentru Copii și Tineret este poate cea mai veche locație funcțională din Oradea, datează din anul 1760 când aici era inaugurat hanul „Arborele verde”.  Imaginea pe care o are copilul încă de la intrarea în clădire trebuie să fie în concordanță cu magia poveștilor scenice. Am dorit să-i ajutăm pe copiii noștri să pătrundă în lumea magică parcurgând până în sala de spectacol un spațiu la fel de impresionant precum povestea teatrală. În acest sens ne-am propus să redecorăm casa scării și foaierul Teatrului pentru  Copii și Tineret Arcadia.

Primul pas făcut de Rotary Club Oradea Art Nouveau pentru realizarea acestui proiect a fost “Un glob de iubire’ organizat în cadrul Târgului de Crăciun, alături de Rotaract Oradea când pe bază de donații au putut fi achiziționate suveniruri handmade, realizate de membrii clubului.

Următorul pas și cel mai important  a fost  susținerea spectacolului „Ca la noi…la nimenea” după cupletele marelui Constantin Tănase, în data de 24 februarie 2019 pe scena mare a Teatrului Regina Maria. Spectacolul a fost  interpretat pro bono de Sebastian Lupu și Ovidiu Iloc.      Sebastian Lupu,  actor al Teatrului Regina Maria, este un om dăruit nu numai scenei ci și cauzelor caritabile.

În cadrul acestui eveniment în foaierul teatrului a existat o expoziție de obiecte  hand made, realizate de colega noastra Liana Bako simbolizând iubirea si frumosul, au fost prezentate si marțisoare realizate de Mădă Baciu.

De asemenea în sprijinul acțiunii noastre a venit și artista fotograf Ramona Kozma cu expozitia de fotografii “Metamorfoza” cu celebrul personaj Constantin Tănase  interpretat de Sebastian Lupu.

Au oferit sprijin pentru realizarea acestui eveniment teatral firmele Duran’s Press și Bella Print&Design,Impress Media precum si toate cotidienele locale, televiziunea digi24.

A urmat  lansarea de carte, Stilul vestimentar masculin contemporan, a editurii Casa,   in prezenta autorului, dn. Nicolas Schiffer care au sprijinit acest proiect. Acestia au donat un procent din vanzarea acestei carti pentru realizarea proiectului nostru.

Urmatoarea noastră acțiune a fost inscrierea proiectului in cadrul Swimathon, organizat de Fundatia Comunitara Oradea.  Ambasadori in cadrul actiunii au fost: Sebastian Lupu, Sorina Bradea, Ovi D. Pop, Oana Bungău, Claudia Morar, Mirela Lupu și Oana Mudura. Au înotat pentru Arcadia: Lupii orădeni, Rotary Club Oradea Art Nouveau si Rotary Club Oradea 1113.

S-a realizat si un videoclip de promovare a proiectului  împreună cu 15 copii  iubitori de teatru.

In cadrul Swimatlonului ne-au sponsorizat  SC Autobara si cabinetul notarial Raluca Bodea.

In toate aceste actiuni am fost sprijiniti prin donatii de orădeni inimosi si iubitori de frumos

In cadrul proiectului nostru s-au executat următoarele lucrări:

Casa scării și foaier:

  • reparatii tencuieli;
  • zugrăveli lavabile;
  • înlocuire iluminat ambiental cu lămpi LED care vor reduce consumul de energie electrică.

De asemenea, au fost igienizate băile.

In toate aceste demersuri ne-au fost alături conducerea teatrului Regina Maria, D-na Elvira Râmbu, dn. Sebastian Lupu si dn. Șerban Borda dar si conducerea trupei Lilliput din cadrul teatrului Szigligeti

Actiunile Clubului Rotary Art Nouveau Oradea continua si ne dorim să fie  reusite precum a fost si acest proiect.

loading...