Rotary Club Oradea 1113 organizeaza licitatie de vinuri in scop caritabil
Stiri Oradea

Rotary Club Oradea 1113 organizeaza licitatie de vinuri in scop caritabil

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime din Oradea în colaborare cu Rotary Club Oradea 1113 doresc să marcheze împreună un an frumos, cu multe realizări, printr-o licitație caritabilă de vinuri la care sunt invitați membrii celor două asociații, precum și alți iubitori de vinuri alese.

Scopul acțiunii este de a strânge fondurile necesare pentru a dota Secția de Neonatologie din cadrul Maternității Oradea cu un blender de aer medical, aparat necesar în oxigenoterapia specifică noilor născuți.

Vinurile care vor fi incluse în oferta de licitație au fost donate de cramele românești  SERVE, Oprișor, Nachbil, Corcova Roy & Damboviceanu sau provin din colecțiile private ale unor iubitori de vinuri orădeni. Toate sunt vinuri premium, realizate în ediții limitate, din ani considerați excepționali din punct de vedere a calității, care au dovedit un potențial de învechire foarte bun (peste 10 ani).

Asociația Millésime nu este la primul eveniment de acest fel, având deja o tradiție în a organiza acest tip de acțiuni caritabile care oferă iubitorilor de vin un mijloc de a achiziţiona vinuri excepţionale, cât şi o modalitate de a realiza un act de binefacere. Anul acesta Clubul Rotary Oradea 1113 a hotărât să se alăture acestei inițiative atât prin identificarea cauzei spre care să se fie direcționate fondurile strânse în cadrul acțiunii caritabile cât și prin donarea unei sticle de vin de colecție care va fi inclusă în oferta de licitație.

Evenimentul va avea loc joi, 21 decembrie, începând cu ora 19:00 la sediul Asociației Millésime din Cetatea Oradea – corp L (Galeria Vinurilor).

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010. Menirea asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil.

Clubul Rotary Oradea 1113 a luat ființă în anul 2015 și reunește 25 de tineri profesioniști din municipiul Oradea dornici să se implice în proiectele de dezvoltare comunitară ale orașului și ale județului Bihor.