Rotaract Club Oradea va invita, azi 24.03.2018, in Pta. 1 Decembrie la Earth Hour 2018 #connect2Earth
Evenimente

Rotaract Club Oradea va invita, azi 24.03.2018, in Pta. 1 Decembrie la Earth Hour 2018 #connect2Earth

noriel.ro
De Ora Pământului, pe 24 martie, WWF România provoacă toți oamenii să se reconecteze cu natura (#connect2Earth) pentru a proteja legătura strânsă pe care o avem cu acesta.

„Tot ce facem în prezent nu este de ajuns, având în vedere starea actuală de degradare a Planetei.  Biodiversitatea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice sunt condiții esențiale dezvoltării umane, succesului civilizației noastre. Este timpul să luam în serios relația noastră cu natura și să facem mai multe eforturi pentru a menține această relație. Este timpul să ascultăm mesajul Naturii. Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acționăm, mai mulți, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului.  Pentru că nu există o altă planetă pe care să plecăm”, spune Dr. Orieta Hulea, Director WWF România.

Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

decathlon.ro

Earth Hour Oradea este un eveniment organizat de către Rotaract Club Oradea, care se află la cea de-a zecea ediţie. La iniţiativa tinerilor din Rotaract, Oradea a fost primul oraş din România care s-a alăturat începând cu anul 2008 mişcării globale Earth Hour – Ora pământului, alături de Bucureşti. În cadrul ediţiilor care au urmat, la fel ca în acest an, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea si Interact Oradea împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini vor asigura necesarul de lumânări ecologice şi vor coordona aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor.

Ca în fiecare an, în ultima sambătă a lunii martie, milioane de oameni se alătura celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. În data de 24 martie 2018, la ora locală 20:30, în cele mai importante oraşe din lume și implicit Romania, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației. De asemenea, persoane fizice şi juridice se vor alătura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esenţiali (computere şi echipamente electronice lăsate în stare de funcţionare, becuri aprinse, firme publicitare etc.)

Program Earth Hour Oradea 2018:

Activităţile care vor marca în acest an Earth Hour în oraşul nostru, cu acordul Primăriei Oradea, sunt:

  • ora 19:30 – aranjarea gulguțelor in Parcul 1 Decembrie
  • ora 20:30

    • – stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului;
    • – stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie timp de 1 oră;
    • – aprinderea sub formă de lumânări a logo-urilor organizatorilor Rotaract Club Oradea și simbolul ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil.
  • interval orar 20:30 – 21:15 – Concert Cantus Mundi
  • interval orar 21:15 – 21:30 – Jonggleri cu foc