Romania la 2 cazuri de “Scenariul 3” in cazul coronavirusului. Ce presupune acesta si ce masuri vor lua autoritatile
Sanatate

Romania la 2 cazuri de “Scenariul 3” in cazul coronavirusului. Ce presupune acesta si ce masuri vor lua autoritatile

Intr-o informare a Grupului de Comunicare Strategica acestia fac precizări referitoare la Scenariul 3 , scenariu ce urmeaza sa intre in actiune, in momentul in care vom avea 101 infectati. 

Va reamintim ca, in acest moment, in Romania sunt 99 de cazuri confirmate cu coronavirus, ultimele 2 au fost  semnalate in judetul Constanta

  • Caz 98, Femeie în vârstă de 53 de ani, Constanța, a călătorit în Austria și Germania, medic laborator, confirmată pozitiv, testul a fost lucrat în rețea privată
  • Caz 99, Bărbat, 54 ani, Constanța, sot caz 98

Citeste si: UPDATE: Coronavirus in judetul Bihor. Primul caz confirmat este o femeie de 49 de ani din Oradea

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.  

Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19). 

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.  

Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.  

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:  

  • Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane. 
  • Limitarea activităților colective.
  • Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
  • Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
  • Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19

Citeste si: UPDATE: Coronavirus in judetul Bihor. Primul caz confirmat este o femeie de 49 de ani din Oradea

-La nivel național, au fost deschise 33 de dosare penale în care sunt cercetate 42 de persoane pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii bolilor. 

 

loading...