ROADPOL Safety Days | 116 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni rutieri în acțiune.
Stiri Bihor

ROADPOL Safety Days | 116 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni rutieri în acțiune.

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor acţionează pe şoselele bihorene în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, realizat de Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri bihoreni acționează în vederea conștientizării participanților la traficul rutier cu privire la importanța respectării legislației rutiere, în special a regulilor referitoare la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, în ultimele 48 de ore fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.215 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 47 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, nouă pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, șase sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, 12 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați nouă bicicliști sau utilizatori de trotinete electrice, 12 pietoni, două sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Ne găsiți și pe Google News