Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei au dus la concluzia ca in paraul Peta se deverseaza ape menajere
Stiri Oradea

Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei au dus la concluzia ca in paraul Peta se deverseaza ape menajere

În dimineața zilei de joi, 11 aprilie 2019, angajații ABA Crișuri au sesizat dispeceratul instituției întrucât pârâul Peța, pe tronsonul depou OTL- pod Universitate,  înregistra mortalitate piscicolă.

La fața locului sau mobilizat atât formațiile de lucru care au colectat peștii morți din albia cursului de apă, precum și echipa laboratorului care a prelevat probe de apă din cinci puncte: două de pe pârâul Adona și trei de pe pârâul Peța. De asemeni, ABA Crișuri a predat laboratorului sanitar-veterinar Bihor probe de pește mort pentru investigații.

Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei indică faptul că, din cele 5 puncte de prelevare, două înregistrează depășiri și anume: pârâul Adona are un nivel scăzut de oxigen dizolvat si depășiri pentru azotiți ( N-NO2), iar pe pârâul Peța s-au înregistrat depășiri, în dreptul depoului OTL, lângă gurilor de evacuare, pentru consumul chimic de oxigen, azotiți ( N-NO3), ortofosfați( P-PO4), azot total, fosfor total și detergenți.

Prin urmare, atât prin afluentul Adona, cât și prin cele două guri de evacuare,  în pârâul Peța se descarcă ape menajere.

In aceste condiții, A.B.A Crișuri continua ancheta în vederea  identificării scurgerilor ilegale de pe porțiunea întubată a pârul Adona, precum și modul în care OTL evacuează apele menajere.

loading...