Revine „Miercurea sirenelor”. In fiecare zi de miercuri, intre orele 10-11 vor suna alarmele
Stiri Oradea

Revine „Miercurea sirenelor”. In fiecare zi de miercuri, intre orele 10-11 vor suna alarmele

Miercuri, 1 martie, în intervalul orar 10.00 – 11.00 va avea loc exercițiul pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Astfel, în vederea implementării măsurilor aprobate de Ministerul Afacerilor Interne privind organizarea activităților din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al Județului Bihor va desfășura exercițiul de alarmare, denumit generic „Miercurea sirenelor”, în vederea verificării funcționării sirenelor, prin acționarea acestora, pe întreg teritoriul județului Bihor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Oradea îi informează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică, deoarece acesta este doar un exercițiu.

alarma sirene test 18-21 aprilie 2017

Conform art. 25 din O.M.A.I. nr. 1259/10.04.2006, publicat în M.O. nr. 349 din 18.04.2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activității de înștiințare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populației, instituțiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal este de 2 minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMA AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Ne găsiți și pe Google News