Restrictii de circulatie in Ungaria, pe perioada Craciunului
Stiri Oradea

Restrictii de circulatie in Ungaria, pe perioada Craciunului

De la începutul lunii decembrie până în prezent, au tranzitat frontiera aproximativ 250.000 de autovehicule de mare tonaj, din care 122.000 pe sensul de intrare si 128.000 pe sensul de ieşire.

Revenim cu precizarea că, şi pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Timpul pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor se păstrează în media de 2-5 minute/camion.

Menţionăm că, la frontiera cu Ungaria, autorităţile de frontieră din ţara vecină au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Comun Artand, despre faptul că în perioada 22.12.2018, ora 23.00 (ora României) – 23.12.2018 ora 23.00 (ora României), respectiv 24.12.2018, ora 23.00 (ora României) – 26.12.2018 ora 23.00 (ora României),  pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

interlink.ro

Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Ne găsești și pe Google News