Restaurarea malului stang al Crisului Repede va fi  finalizata pana la finele anului 2018 (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Restaurarea malului stang al Crisului Repede va fi finalizata pana la finele anului 2018 (GALERIE FOTO)

noriel.ro
Viceprimarul Mircea Malan, alaturi de Arhitectul Sef al Primarei Oradea, dna Adriana Lipoveanu, au prezentat astazi, intr-o conferinta de presa, proiectul final al reabilitarii malului stang al Crisului Repede, portiunea dintre Podul Centenarului si Podul Ladislau.

Proiectul si executia lucrarii vor fi scoase la licitatie astfel incat pana la finalul anului 2018 reabilitarea sa fie finalizata. “Proiectul acesta este de fapt a 4-a varianta si ultima“, a declarat Viceprimarul Mircea Malan.

Proiectul acesta urmareste sa restaureze zona care a fost proiectata de fratii Vago, urmand a fi restaurati stalpii, corpurile de iluminat, jardinierele si va fi realizata o coborare ce va pune in valoare zona, astfel incat sa existe o atmosfera atractiva, dar in acelasi timp sa nu compromita stilul arhitectural al zonei.

Arhitectii au venit cu solutii care sa tina cont de stilul arhitectural al centrului istoric, folosindu-se blocuri de granit alb, iar pe mal va exista o zona verde cu plante ce cresc  in mod naural pe malul Crisului.

decathlon.ro