Restaurarea casei Vágó din Oradea, în analiza CMUAT
Stiri Oradea

Restaurarea casei Vágó din Oradea, în analiza CMUAT

În cadrul ședinței Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută, au fost analizate 42 de lucrări, din care 23 în comisia mare CMUAT și 19 în subcomisia operativă.

Proprietarii imobilului de pe strada General Traian Moșoiu nr. 14 au solicitat aviz de oportunitate pentru restaurarea clădirii existente (corp C1), cu schimbarea destinației în spații de cazare hotel și restaurant, respectiv mansardarea în pod. În același timp, se vor desființa corpurile parazitare și se propune realizarea unui corp de clădire nou pe fundul parcelei (corp C2), tot cu funcțiuni de cazare.

Regimul de înălțime propus pentru C1 va fi S+P+E+M, iar pentru corpul C2 va fi P+E.

„Este vorba despre casa Vágó, o clădire secession propusă pentru clasare. Reabilitarea acestei clădiri trebuie să aibă la bază un proiect unitar, prin care să se stabilească posibilitățile și nivelul de intervenție. Urmează elaborarea unui studiu istoric și a unei documentații complexe cu care se va reveni la comisie”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

interlink.ro

Hală logistică

SC Construct Scut a solicitat aviz arhitectului-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire hală logistică și clădire administrativă pe un teren situat pe Calea Borșului nr. 31. Dezvoltarea propusă constă în construirea a două corpuri de clădire, corp C1 în regim de înălțime P+2E, având destinație de clădire administrativă pe un teren și corp C2 în regim de înălțime P+etaj parțial, având destinație de hală logistică cu o suprafață construită la sol de 1.360 metri pătrați.

Consultarea populației

Sc Instal Casa solicită extinderea activității prin construirea unui spațiu suplimentar de depozitare și comerț pe strada Matei Corvin, nr 209. Specialiștii din cadrul CMUAT au decis emiterea unui aviz de inițiere cu scopul consultării populației cu privire la reconversia funcțională a UTR_LIR într-un UTR pentru dezvoltarea unor activități economice terțiare.

„Pentru realizare investiției propuse de Instal Casa este necesară reconversia funcțională, care se poate realiza printr-o documentare de urbanism de tip PUZ. Emiterea unui aviz de oportunitate se va putea realiza după parcurgerea etapei de inițiere, etapă în care vor fi consultați toți proprietarii”, a preciat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Ne găsești și pe Google News