Remedierea pavajului de pe Dealul Ciuperca va fi suportata de catre constructor
Stiri Oradea

Remedierea pavajului de pe Dealul Ciuperca va fi suportata de catre constructor

Ca urmare a aspectelor semnalate recent de cetăţeni cu privire la aleile dalate din Grădina Publică ”Dealul Ciuperca”, vă facem cunoscut faptul că Primăria Municipiului Oradea a sesizat constructorul lucrării, SC Abed Nego, solicitându-i să remedieze în cel mai scurt timp deficienţele apărute, lucrarea aflându-se în perioada de garanţie.

Menţionăm că, în urma recomandărilor studiului de risc natural, s-a evitat adoptarea unei soluţii tehnice rigide pentru infrastructura aleilor, pentru evitarea apariţiei de fisuri în aceasta. Lucrările cuprinse în proiect au fost lucrări de stabilizare locală a versantului, lucrări ce nu exclud mici tasări în timp. Astfel, prin proiect s-a prevăzut o soluţie tehnică de montare a dalelor pe pat de nisip, soluţie care să preia aceste eventuale tasări, acestea fiind remediabile la nivel local.

Executantul lucrărilor de realizare a obiectivului “Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi floră spontană pe Dealul Ciuperca din Municipiul Oradea” va remedia deficienţele constatate cu privire la aleile dalate pe cheltuiala proprie, în conformitate cu garanţia de 5 ani de zile acordată lucrărilor.

Foto: Oradea Suntem Noi

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News