Reincep Targurile cu Produse Locale. Astazi, primul eveniment in Piata Unirii
Evenimente

Reincep Targurile cu Produse Locale. Astazi, primul eveniment in Piata Unirii

Începând din această sâmbătă, 9 martie, producătorii locali revin în centrul Municipiului Oradea, în prima ediție din acest an a Târgului Produselor Bihorene.

Târgul este dedicat exclusiv producătorilor din județul nostru și se va organiza în fiecare sâmbătă în Piața Unirii, în intervalul 9:00 – 14:00, cu excepția zilelor în care Piața Unirii va găzdui evenimente.

Începând din 20 martie, se va amenaja o piață volantă lângă restaurantul McDonald`s din cartierul Nufărul. Aceasta va funcționa în fiecare zi de miercuri, între orele 14:00 – 18:00. Tot din această lună, din data de 28 martie, orădenii vor putea cumpăra produse locale bihorene din Ioșia, în Piațeta Cazaban. Piața volantă va fi deschisă în fiecare zi de joi, între orele 14:00 și 18:00.

Aceste piețe volante cuprind o gamă variată de produse de calitate din întregul județ, precum: legume din Borș și Biharia, fructe din Diosig, Săcuieni, Roșia și din dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuș, brânzeturi din Cubulcut, miere din Șișterea, Diosig și zona Podgoria, turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri și gemuri din Beiuș și Oșorhei, produse de lavandă din Calea Mare și Miheleu și flori din Satu Nou și Borș.

Proiectul se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD). Municipiul Marghita și Municipiul Beiuș s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.

Micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate din ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, respectiv care au actele valabile privind producția proprie, pot participa la eveniment contactând Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, pe adresa de email: targbihor@gmail.com.

Ne găsiți și pe Google News