Razie de amploare a politistilor si a altor institutii de control in Marghita si localitatile arondate
Stiri Bihor

Razie de amploare a politistilor si a altor institutii de control in Marghita si localitatile arondate

O actiune ampla comuna, orchestrata de IPJ Bhor, a avut loc ieri in Marghita si localitatile arondate, ce a avut ca scop  prevenirea și combaterea infracționalității în mediul rural și pentru siguranța cetățenilor

Joi, 10 mai a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier, cu polițiști de la Poliția Municipiului Marghita, de la Secția nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai, Secția nr.4 de Poliție Rurală Marghita, de la Poliția orașului Săcueni, Poliția orașului Valea lui Mihai din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza municipiului Marghita și în localitățile arondate, în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor, ai I.T.P.F. Oradea, ai Grupării de jandarmi mobilă Cluj Napoca, Serviciul de Imigrări Bihor şi Garda Forestieră Oradea, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, a actelor ilicite de comerț, a delictelor silvice, pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind paza bunurilor și protecția persoanelor, pentru siguranța tuturor participanților la trafic și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranţă publică, în rândul comunităților locale.     

În cadrul acțiunii, în care au fost angrenați 43 de polițiști bihoreni și reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii, au fost legitimate 163 de persoane, au fost verificate 105 autovehicule, au fost efectuate controale în 4 trenuri de călători, au fost efectuate verificări la 21 de societăți comerciale, au fost verificați 14 agenți de securitate, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 34.735 lei, fiind reținute două certificate de înmatriculare. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a 9,89 metri cubi de cherestea, în valoare de 6.606,92 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 640 lei, fără documente legale.

Astfel, în urma controlulului efectuat de polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea la punctul de lucru din municipiul Marghita al unei societăți comerciale, s-a constatat că au fost expediați fără documente legale 9,89 metri cubi de cherestea.

Materialul lemnos, în valoare de 6.606,92 lei, a fost confiscat valoric, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În cadrul acțiunii, la ora 09.25, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Cadea a fost depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din localitatea Valea lui Mihai, în timp ce conducea un autoturism cu viteza 122 km/h, înregistrată cu pistolul radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.