Razie a politistilor bihoreni in Beius si Stei. 247 de persoane legitimate si 187 de autovehicule controlate
Stiri Bihor

Razie a politistilor bihoreni in Beius si Stei. 247 de persoane legitimate si 187 de autovehicule controlate

În intervalul 31 mai – 1 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, alături de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş şi Poliţiei Oraş Ştei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza municipiului Beiuş, a oraşului Ştei şi a localităţilor adiacente, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, a infracţiunilor de natură judiciară şi la regimul armelor şi muniţiilor, pentru siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţilor locale.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 241 de persoane, au fost controlate 187 de autovehicule, au fost efectuate 14 controale pe linia verificării deţinătorilor legali de arme şi muniţii, au fost efectuate controale la 10 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 37.900 lei, din care una potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, cu amendă în valoare de 2.000 lei, una potrivit prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 3.000 lei, două potrivit Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amenzi în valoare de 2.500 lei, două potrivit O.U.G. nr.54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu amenzi în valoare de 2.000 lei, trei la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amenzi în valoare de 600 lei şi alte 82 potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut zece permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 84 lei a căror prezenţă în casa de marcat nu a putut fi justificată.

În urma controalelor efectuate pe linia deţinătorilor legali de arme şi muniţii, au fost dispuse măsuri de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor faţă de patru persoane.

Totodată, au fost confiscate 780 ţigarete (39 pachete) nemarcate fiscal, în valoare de aproximativ 500 de lei, două laptopuri, două telefoane mobile, o tabletă PC, un aparat de viziune nocturnă, bunuri în valoare totală de 6.500 de lei.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în localitatea Ştei, cu activitate în domeniul amanetului, au fost descoperite expuse spre vânzare două laptopuri, două telefoane mobile, o tabletă PC şi un aparat de viziune nocturnă, bunuri în valoare totală de 6.500 de lei, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documente justificative cu privire la proveniență.

Societatea comercială a fost sancţionată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei conform prevederilor Legii nr. 12/1990, iar bunurile fără documente justificative au fost confiscate.

De asemenea, într-o piaţă agroalimentară din localitatea Ştei a fost identificată o femeie de 57 de ani, din comuna Lunca, judeţul Bihor, în timp ce oferea spre vânzare 780 ţigarete (39 pachete) nemarcate fiscal, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 500 de lei şi fără a deţine documente de proveniență.

Cea în cauză a fost sancţionată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990, iar țigaretele au fost confiscate.

De asemenea, pe drumul comunal 246, din localitatea bihoreană Cărpinet a fost depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Cărpinet, în timp ce conducea un moped, având o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Totodată, în localitatea bihoreană Tărcaia a fost depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Drăgăneşti, având o concentraţie alcoolică de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe drumul judeţean 764, în municipiul Beiuş, a fost depistat în trafic un alt bărbat de 53 de ani, din Beiuş, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de cei doi conducători auto a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile şi totodată, au fost sancţionaţi contravenţional potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002, cu amendă în valoare de 625,5 lei.

De asemenea, pe drumul comunal 261, în afara localităţii bihorene Cărpinet, a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pentru care nu avea asigurare RCA valabilă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 cu amendă în valoare de 1.000 lei şi, totodată, s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare a autovehiculului, până la intrarea în legalitate.

Ne găsiți și pe Google News