Ravagii facute de furtuna ce a afectat Defileul Crisului Repede si in special localitatea Suncuius
Stiri Bihor

Ravagii facute de furtuna ce a afectat Defileul Crisului Repede si in special localitatea Suncuius

Furtunile de duminică după-amiază au dărâmat cinci stâlpi de curent în comuna Șuncuiuș, un copac a căzut peste liniile de tren și un stâlp de comunicații s-a prăbușit între Vadu Crișului spre Șuncuiuș.

Copacul a căzut peste linia de cale ferată între halta Peștera spre halta Șuncuiuș, unde acționează cei de la CFR. Nu sunt probleme de siguranță a circulației și nici nu a fost oprit mersul trenurilor.

Martorii au relatat de pe intreg arealul defileului, vant puternic, copaci doborati, garduri de la case smulse, si inundatii locale provenite de apa venita de pe versanti

Județul Bihor se afla sub cod portocaliu de ploi și vijelii până la ora 19:30, cele mai afectate zone fiind localitatile Oradea Borș, Gepiu, Girișu de Criș, Nojorid, Sânmartin, Sănnicolau Romăn, Sântandrei, Toboliu, Vadu Crisului si Suncuius. Dacă la Borod a plouat torențial cu grindină, mai mulți copaci și stâlpi de curent fiind doborâți la pământ, la Vadu Crișului a plouat în rafale cu gheață. Totodată, mai multe drumuri au fost inundate din cauza ploilor.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, pentru județul Bihor, o atenționare de cod galben penztru judetul Bihor.  Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Avertizarea este valabila pana deseara la ora 24:00 si vizeaza zonele montane din apropierea Acumuluarii Lugas

Foto: info Trafic Bihor

loading...