Purtati centura de siguranta! 119 soferi amendati, in doar 24 de ore, pentru nerespectarea legislatiei rutiere
Stiri Bihor

Purtati centura de siguranta! 119 soferi amendati, in doar 24 de ore, pentru nerespectarea legislatiei rutiere

Marți, 26 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 36.105 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.

40 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 43 de pietoni, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.    

Foto: ilustrativ 

loading...