PSD va decide luni componenta noului Guvern. Bihoreanul Bodog ar urma sa fie inlocuit
Politica

PSD va decide luni componenta noului Guvern. Bihoreanul Bodog ar urma sa fie inlocuit

evomag.ro
CExN al PSD se va reuni, luni, pentru a decide componenta Guvernului Dancila, urmand ca Parlamentul sa fie convocat in sesiune extraordinara si sa se pronunte prin vot asupra investirii noului Executiv si adoptarii programului de guvernare in 29 ianuarie.

Potrivit declaratiilor de pana acum ale liderilor PSD, Guvernul Dancila va avea aceeasi structura ca si fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fara portofoliu, si 26 de portofolii, 2 ministri fiind delegati. In total, noul Cabinet va avea, ca si cel precedent, 28 de membri.

In viitorul Guvern nu se vor mai regasi sustinatorii fostului premier Mihai Tudose, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fara portofoliu), Felix Stroe (Transporturi), Marius Nica (ministru delegat pentru Fonduri Europene)

La ministerul Educatiei, Liviu Pop ar putea fi inlocuit de Ecaterina Andronescu, cea care s-a retras, in CExN al PSD, candidatura de la functia de premier. La ministerul Transporturilor ar putea reveni pe functie fostul ministru Razvan Cuc, dar pentru acest portofoliu a mai fost vehiculat si numele deputatului PSD Sorin Bota.

decathlon.ro

In cea ce priveste ministerul Sanatatii ar urma sa intervina o schimbare, in sensul ca numele Rodicai Nassar, actual secretar de stat, este vehiculat pentru a-l inlocui pe Florian Bodog. Rodica Nassar a fost, anterior, si presedinte al Comisiei de aparare din Camera Deputatilor.

Surse politice din cadrul PSD, au explicat pentru infoOradea ca, Bodog urma sa fie remaniat si de Tudose, in cazul in care fostul prim-ministru nu ar fi fost schimbat