Proiectul pentru realizarea Piatetei Nufarul a fost postat pe SEAP si se cauta ofertanti
Stiri Oradea

Proiectul pentru realizarea Piatetei Nufarul a fost postat pe SEAP si se cauta ofertanti

Primăria Oradea are în curs de implementare o serie de proiecte care urmăresc amenajarea unor piațete de cartier care vor oferi noi oportunități de deplasare pietonilor, mijloace de conectare la traseele transportului în comun și acces sporit pentru utilizarea pistelor de biciclete existente la nivelul municipiului Oradea.

Unul dintre cele mai importante proiecte în acest sens se numește „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului” și se referă la amenajarea unor piațete de cartier pe suprafața Pieței Magnoliei din Cartierul Rogerius, în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” – Sala Sporturilor „Antonio Alexe” – Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban – cartierul Ioșia și în cartierul Nufărul, în zona McDonald’s.

Pentru a realiza această investiție, Primăria Oradea a postat pe SEAP în data de 6 octombrie 2020, anunțul de participare CN1025027/06.10.2020 pentru realizarea Piațetei Nufărului, cu  data limită stabilită pentru depunerea ofertelor 16 noiembrie 2020, iar informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr. Nr: CN1025027.

Valoarea estimată a contractului este de 6.938.651,56 lei fără TVA, durata contractului fiind 12 luni.

interlink.ro

Prin reamenajarea Piațetei Nufărului se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil, sigur și prietenos pentru locuitorii orașului. De asemenea, proiectul propus urmărește creșterea calității vieții la nivel zonal, prin reamenajarea zonei delimitate de străzile Ciheiului, Nufărului și Constantin Nottara.

Intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al vehiculelor nepoluante (biciclete), redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi.

Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent cu pavaje din piatră naturală, amenajarea unei piste de biciclete, amenajare spații verzi: gazon, arbori, arbuști, plante perene, care vor fi irigate.

Totodată, se vor amenaja locuri de joacă pentru copii.

Piața Nufărul va beneficia de instalații sanitare de apă (fântână de băut apă și irigații), canalizare menajeră și pluvială (rigole, geigere de preluare a apelor pluviale) și electrice (stâlpi de iluminat, spoturi înglobate în paviment).

Piața va fi prevăzută și cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, fântână de băut apă, mobilier pentru locuri de joacă, standuri de biciclete, panouri de informare, sistem de închiriere biciclete tip tip bike-sharing.

Proiectul va fi realizat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 4, Prioritatea de investiţii 4.1, Cod Apel: POR/182/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Reamintim că se află în licitație și proiectul de reamenajare a piațetei Magnoliei, pentru care deschiderea de oferte se va face în data de 13 octombrie.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0